Tandplejen

Forebyggende arbejde

Det forebyggende arbejde foregår på kommunens skoler og omfatter intensiv tandbørsteundervisning på udvalgte klassetrin samt undervisning i brug af tandtråd. Endvidere informeres om gode kost- og drikkevaner, og i den forbindelse gør vi meget ud af at fortælle om syreskader på tænder, som bl.a. opstår ved at børn og unge drikker alt for meget sodavand.

Ud over dette kan enkelte børn – efter henvisning fra egen tandlæge – få ekstra hjælp til bedring af mundhygiejnen – tandbørstning

Spørgsmål kan rettes til:

Klinikchef Grethe Marcussen tlf. 75693769

Grethe.marcussen@hedensted.dkl

Tandplejer Lis Sejr, Hedensted tlf. 79755970 - mobil 24854187

Lis.sejr@hedensted.dk

Tandplejen

Kommunen tilbyder gratis tandbehandling til alle børn og unge fra 0 –18 år, der er folkeregistreret i kommunen.

Kommunen har to kommunale klinikker og har derudover indgået kontrakt med en række private klinikker, der har interesse og erfaring i børne- og ungdomstandpleje.

Læs mere på kommunens hjemmeside.

Tandregulering

I 5. klasse vil en del af børnene blive indkaldt til visitation hos en specialtandlæge vedrørende behov for tandretning. Børn til visitation er udvalgt på baggrund af tandlægens ønske om vurdering hos specialtandlæge.