Er det tid til at søge psykologisk hjælp til dit barn?

Posted on

Er det tid til at søge psykologisk hjælp til dit barn?

Som forælder kan det være svært at vide, hvornår dit barn har brug for psykologisk hjælp. Der er mange tegn, der kan indikere, at dit barn kæmper følelsesmæssigt eller psykologisk, og disse tegn kan variere alt efter alder og person. 

Det kan være en udfordring at forsøge at finde den bedste måde at støtte dit barn på, men et positivt skridt, du kan tage, er at rådføre dig med en kvalificeret psykolog. At tale om problemer med en professionel er en vigtig del af at hjælpe børn med at håndtere komplekse følelser eller bekymrende adfærd, der kan forårsage lidelse eller forstyrrelser i deres liv. 

Dette blogindlæg vil give oplysninger om psykologisk hjælp til unge, herunder hvornår det er tid til at søge ekspertrådgivning, og hvordan forældre kan forberede sig selv og deres børn, så de får mest muligt ud af denne oplevelse.

 

Tegn på, at dit barn kan have brug for psykologisk hjælp 

Det første tegn, der kan indikere, at dit barn har brug for psykologisk hjælp, er, hvis det udviser ændringer i adfærd. Hvis dit barn f.eks. plejede at være udadvendt, men er blevet mere indelukket, kan det være et tegn på depression eller angst. 

Andre adfærdsændringer omfatter, at barnet sover for meget eller for lidt, mister interessen for aktiviteter, som det tidligere nød, ændringer i spisevaner eller pludselige vredesudbrud. 

Se også: https://psykolog-amg.dk/

Isolerende og antisocial opførsel

Et andet tegn på, at dit barn måske har brug for psykologisk hjælp, er, hvis det begynder at undgå sociale situationer eller aktiviteter. Hvis du bemærker, at dit barn undgår skolen, venner, familiemedlemmer eller andre sociale situationer mere end normalt, kan det være et tegn på angst eller depression. 

Denne form for undgåelse opstår normalt, fordi personen føler sig overvældet af situationen og ikke føler sig tryg ved at være sammen med andre mennesker. 

Vær opmærksom på sprog og selvopfattelse

Det er også vigtigt at være opmærksom på, hvordan dit barn taler om sig selv. Hvis du hører dem sige negative ting om sig selv som “jeg er dum” eller “jeg er værdiløs“, kan det være tegn på lavt selvværd og depression. 

Det er vigtigt at tage disse kommentarer alvorligt og søge professionel hjælp til dit barn, hvis det er nødvendigt.  

”Better safe than sorry”

Det er generelt vigtigt at genkende de tegn, der kan pege i retning af, at dit barn har brug for psykologisk hjælp, så der kan træffes passende foranstaltninger så hurtigt som muligt. At være opmærksom på:

  • Adfærdsændringer
  • Undgåelse sociale situationer og aktiviteter 
  • Negativ selvopfattelse 

… er alle indikatorer på, at der måske er noget galt med dit barn mentalt og følelsesmæssigt. Hvis du har mistanke om, at dette kan være tilfældet for dit barn, så tøv ikke med at søge professionel hjælp hos en specialist i mental sundhed. En specialist der forstår børns psykologi og kan give de bedst mulige råd om, hvordan du kan gå videre med behandlingsmulighederne for dem.

adminis
Author